ლიმონჩელო

  • 12 საათი
  • მარტივი

ლიმონჩელო

  • 12 საათი
  • მარტივი

ინგრედიენტები

1 კგ ლიმონის ცედრა

500 გ არაყი

750 გ შაქარი

500 გ წყალი

დარიჩინის ჩხირი

მომზადების ინსტრუქცია

ლიმონის ცედრა (ცედრა აიღეთ ბოსტნეულის საფრცქვნელით ისე რომ თეთრი ნაწილი არ გაყვეს) მოათავსეთ არაყში და შეინახეთ 5-7 დღე (შეგიძლიათ ბოლო დღეს დაამატოთ დარიჩინის ჩხირი/მიხაკის მარცვალი/ილის მარცვალი). შაქრითა და წყლით მოხარშეთ სიროფი. გააგრილეთ და გადაურიეთ გაწურულ არაყში. შეინახეთ მაცივარში ან საყინულეში. 

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები