სიმინდის ბლინი

  • 30 წუთი
  • მარტივი

სიმინდის ბლინი

  • 30 წუთი
  • მარტივი

ინგრედიენტები

უგლუტენო ფქვილი (3 ს.კ. მწვანე წიწიბურა + 3 ს.კ. შვრია + 2 ს.კ. ფეტვი + 2 ს.კ. ქინოა)

1-2 სიმინდის ტარო 

3-4 ც. მინი ფერადი ტკბილი წიწაკა (ოთხკუთხედებად დაჭრილი)

¼ წიქა მწვანილი (წვრილად დაჭრილი)

¾ ჩ.კ. ვარდისფერი მარილი

½ ჩ.კ. ხარჩოს სუნელი

½ ჩ.კ. სოდა  + 1 ჩ.კ. ძმარი

2-3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი შესაწვავად

დრესინგი

1 ჭიქა ქეშიუს კრემ-ყველი

2 ს.კ. წვრილად დაჭრილი მწვანილი

25 გ ტოფუ

მომზადების ინსტრუქცია

ბურღულეულს დავასხათ წყალი, რომ კარგად დაიფაროს და გავაჩეროთ 3-4 საათი ან მთელი ღამით. არ გადავწუროთ. თავისივე წყალში დავაბლენდეროთ. ჯამში დავუმატოთ დანარჩენი ინგრედიენტები და კარგად მოვურიოთ. ცომი გავაჩეროთ 5-10 წუთი. ტაფაზე ფუნჯით წავუსვათ ზეითუნის ზეთი, ბლინის მასა კოვზით ან პატარა ჭიქით დავასხათ და გამოვაცხოთ თავდახურულ ტაფაზე 2-3 წუთი თითო გვერდზე. 

ჩასაწობი ჩატნის მოსამზადებლად ქეშიუს კრემ-ყველში ჩავაჭრათ მწვანილი და ჩავაფშვნათ ტოფუ.

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები