ტკბილი წიწაკის მარინადი

  • 60 წუთი
  • მარტივი
  • 4

ტკბილი წიწაკის მარინადი

  • 60 წუთი
  • მარტივი
  • 4

ინგრედიენტები

8ც ტკბილი წიწაკა ტკბილი პალერმო

100გ ზეითუნის ზეთი (ცივი დაწურვის)

1 ლაიმის წვენი

2 კბილი ნიორი 

1ჩ/კ მარილი 

1ს/კ შაქარი 

1 ან 2 ცხარე წიწაკა ჰალაპენიო (სურვილის მიხედვით)

1 შეკვრა ოხრახუში 

მომზადების ინსტრუქცია

მარინადის მოსაზმადებლად ზეითუნის ზეთს ვამატებთ შაქარს, მარილს, ნიორს, წიწაკას და წვრილად დაჭრილ ოხრახუშს.

200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში ვათავსებთ ზეთით დამუშავებულ წიწაკას 20-25 წუთით. შემდეგ ვახვევთ ალუმინის ქაღალდში სრულ გაგრილებამდე.

გაგრილებულ ტკბილ წიწაკას ვაცლით კანს და ვასუფთავებთ გულებისგან. ამის შემდეგ ვჭრით სასურველ ფორმებად და ფენა-ფენა, მარინადთან ერთად, ვინახავთ ჰერმეტულ ჭურჭელში 4-5 საათით. ინახება რამდენიმე დღე მაცივარში.

გემრიელად მიირთვით. 

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები