სტაფილოს ვეგანური ნამცხვარი

  • 60 წუთი
  • საშუალო
  • 12

სტაფილოს ვეგანური ნამცხვარი

  • 60 წუთი
  • საშუალო
  • 12

ინგრედიენტები

სტაფილოს ნამცხვრის ნამუს ვერსია ვეგანურია და არ შეიცავს რაფინირებულ შაქარს, ფქვილს და ზეთს. გაჯერებულია უჯრედისით, ბეტაკაროტინითა და ანტიოქსიდანტებით, ასევე ცხიმებითა და ცილებით.

ცომი

30გ ნიგოზი

45გ ქოქოსის ფანტელი

220გ შვრიის ფანტელი

1ჩკ დარიჩინი

1/8ჩკ მიხაკი

1/8ჩკ მუსკატი

მწიკვი მარილი

225გ სტაფილო

150გ ფინიკი (კურკაგამოცლილი, ჩალბობილი)

1ჩკ ჯანჯაფილი (ნედლი, წვრილად დახეხილი)

კრემი

240გ ქოქოსის რძე

20გ სახამებელი

2სკ მშრალი დამატკბობელი (ერითრითოლი)

1ჩკ ვანილის ექსტრაქტი

150გ ქეშიუ (ჩალბობილი)

70გ თხევადი დამატკბობელი (ნეკერჩხლის სიროფი, აგავე)

40გ ქოქოსის ზეთი (გამლღვალი)

მარციპანის სტაფილო

45გ ნუშის ფქვილი (კანგაცლილი დაფქული ნუში)

35გ ერითრითოლი

15გ სტაფილოს წვენი

მწვანილი მოსართავად

მომზადების ინსტრუქცია

ცომის მომზადება

კომბაინში დააქუცმაცეთ ნიგოზი და ქოქოსის ფანტელი, დაუმატეთ შვრია და სუნელები. მიღებული მასა გადაიტანეთ ჯამში. კომბაინში დააქუცმაცეთ სტაფილო, დაუმატეთ ფინიკი და ჯანჯაფილი. ცომი უნდა გამოვიდეს წებოვანი, თუმცა არა ერთგვაროვანი. 
ცომის ნახევარი ჩავდოთ ფორმაში (ზომით 18*18 სმ) და გავყინოთ კრემის მომზადებამდე.

კრემის მომზადება

ქოქოსის რძე, სახამებელი და ერითრითოლი შევურიოთ პატარა ქვაბში და წამოვადუღოთ. ვურიოთ, იდუღოს 1 წუთი, რომ შესქელდეს. კრემის დანარჩენი ინგრედიენტები დავაბლენდროთ. ბლენდერში დავამატოთ ქვაბში არსებული მასა და ვთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
კრემის ნახევარი დავასხათ ცომის პირველ ფენას და ისევ შევყინოთ. კრემის გაყინვის შემდგომ დავადოთ ცომის მეორე ფერა, კრემის დარჩენილი ნახევარი და ისევ გავყინოთ.

მარციპანის მომზადება

კომპაინში გავთქვიფოთ ფქვილი და დამატკბობელი, დავამატოთ სითხე. მივცეთ სტაფილოს ფორმა, გავაფორმოთ ქინძის ან ოხრახუშის ფოთლებით.

მორთვა და შენახვა

ნამცხვარი ამოიღეთ ფორმიდან, გაალღვეთ და დაჭერით. თითოეული ნაჭრი მორთეთ მარციპანის სტაფილოთი.
შეინახეთ მაცივარში 3-5 დღე ან საყინულეში 2-3 თვე (ამ შემთხვევაში, მირთმევამდე გაალღვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 30წთ).

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები